אני חושבת שמה שסלל את הדרך שלי לנקודה שאני נמצאת בה עכשיו מבחינה אישית ומבחינה מקצועית הוא ללא ספק הבלוג הראשון שלי: "אניקה- השראה לאירועים". כבר סיפרתי בעבר שהתחלתי לכתוב אותו תוך כדי עבודתי הקודמת במטרה לרכך עבורי את הכניסה לעולם האירועים כשיגמר חוזה ההעסקה עליו הייתי חתומה. בסופו של דבר, אחרי שהפקתי שתי חתונות הבנתי שזה לא באמת מה שאני רוצה לעשות, אבל האהבה שלי לבלוגים לא חלפה אלא רק התחזקה. הבלוג הביא לי כל כך הרבה דברים טובים: ניסיון, יכולות, קשרים וידע עד שהחלטתי למנף את האהבה הזו לעסק של ממש. לכן את הפוסט הזה אני מקדישה לאהבה גדולה שלי- הבלוג.
המילה בלוג היא חיבור של המילים web (רשת) ו- log (התחברות). בלוג הוא אתר או חלק מאתר אשר מתוחזק (בדרך כלל) ע"י כותב יחיד ומכיל תכנים וחומרים שונים, לרב בעלי נושא משותף כלשהו: הכותב עצמו או כל נושא אחר.
בלוג הוא אמצעי נהדר להקניית תוכן איכותי ומעורר השראה ללקוחות. הבלוג יכול להכיל הרבה מאוד סוגי תוכן: פוסטים מקוריים, תכנים שאספת ברשת, אזכורים בתקשורת ולמעשה כל חומר שנרצה לשתף.
ישנן פלטפורמות רבות לניהול בלוג- חלקן הן עצמאיות לחלוטין כגון: וורדפרס.org .חלקן יושבות תחת שרת "אב", כגון: בלוגר, וורדפרס.קום, ויש בלוגים שהם חלק מפורטל, כגון: סלונה, תפוז, דה-מרקר ועוד.
הדיון לגבי איפה לפתוח את הבלוג הוא דיון ארוך שאפשר להקדיש לו לפחות פוסט משל עצמו ולכן תאלצו לחכות (אם את עומדת לפני פתיחת בלוג ואת מאוד מתלבטת, תוכלי להשאיר לי תגובה בסוף הפוסט ואשמח לכוון אותך בהתאם לצרכים).
רגע, אז מה הקשר בין הספר שלך לבין בלוגים בכלל?
אני טוענת שבלוג הוא פלטפורמת שיווק כל כך מוצלחת (אם עושים אותה נכון) שכל מקצוע חייב שיהיה לו אחד. תחשבו על הספר שלך לדוגמא: יש לו הזדמנות חינמית (כמעט) לפתוח פלטפורמה שיווקית שמתחדשת כל הזמן, שנותנת ערך לקוראים שלו ושנותנת צוהר לאדם שהוא ולבעל המקצוע שהוא. הספר שלך יכול לכתוב על השתלמויות בהן היה ומה למד בהן, יכול להכין פוסטים מקצועיים על טיפוח השיער, יכול לתעד עבודות שלו ולספר על הלקוחות שלו, יכול לספר קצת על עצמו ועל מה מניע אותו לקום כל בוקר ולספר נשים וגברים. בקיצור, מקור בלתי נדלה של מידע מעניין ובעל ערך. כל אחד היה קופץ על המציאה ולמעשה גם כל אחד יכול.
איך עושים זאת? בדיוק בשביל זה הכנתי 12 כללים לכתיבת בלוג:
1. על מה כותבים? תוכלי לקבוע בקלות יחסית על מה יהיה הבלוג שלך אם תעני על השאלות הבאות: מיהו קהל היעד שלך? מה מעניין אותו? מי המתחרים על תשומת הלב של הקהל שלך? אילו מטרות תרצי להשיג בבלוג? על מה את רוצה לשים פוקוס?
2. קביעת לו"ז– חשוב לתזמן את הפוסטים בבלוג בזמן סביר. מה זה סביר? תלוי בזמן הפנוי שלך, בחשק ובמוטיבציה. פוסט פעמיים בשבוע זה מעולה, פעם בשבוע זה טוב מאוד, פחות מפעם בחודש, קצת מפספס את המטרה, בעיקר אם הבלוג שלך חדש. עם הזמן, ניתן לראות באילו ימים ובאילו שעות הלקוחות שלך אוהבים את הפוסטים שלהם ולכן לאורך כל הדרך כדי לעשות הרבה ניסוי וטעייה: לפרסם בבוקר, לפרסם בערב, לפרסם בתחילת השבוע, באמצע או בכלל בסוף ולראות את התגובות.
מבחינת אופרטיבית הכי מומלץ להקדיש מספר מרוכז של שעות בשבוע (כשיש מוזה ומצב רוח טוב), לכתוב מספר פוסטים ולפרסם אותם באופן מתוזמן אוטומטית.
3. כמו שמדברים– אל תהיי רשמית וקשה. כתבי כמו שאת מדברת באופן יומיומי, בגובה העיניים.
4. אל תחשבי יותר מדי– כתבי מהבטן. את לא מחויבת להביא חומרים עמוקים ומקיפים שסביר להניח שיעייפו אותך. אין רע בלהשאיר קצת מקום לשאלות, תגובות ותהיות של הקוראים.
5. מיקס– נושאים שונים, אורכים שונים, פוסטים רציניים ופחות רציניים, פוסטים חברתיים ופוסטים מקצועיים- זה המתכון לבלוג שוקק חיים ומעניין.
6. לא על הטקסט לבדו– אל תשכחי לתבל את את הפוסטים שלך בתמונות. קוראים מאוד אוהבים עזרים ויזואלים שמחלקים את הטקסט. ניתן לשלב בטקסט גרפים, רשימות, קבצי מוזיקה, קבצי וידאו, מצגות ועוד. אם עיקר הפוסט שלך הוא תמונה או וידאו, כדאי מאוד לכתוב תיאור של כמה שורות. תיאור עזר כזה יעשה לך טוב במנועי החיפוש ויקל גם על הקורא.
7. הגודל קובע? מנועי חיפוש אוהבים טקסטים בעלי אורך של לפחות 250 מילים ולכן עדיף לפעול לפי הכלל הזה. עם זאת, אם יש לך מסר קצר וברור להעביר, אל תמרחי כך סתם את הפוסט. הפוסט צריך להביע את מה שהיה לך להגיד ואין טעם למתוח את זה כמו מסטיק.
8.הכותרת שמוכרת– אין זה חדש שהכותרת היא כרטיס הביקור של הטקסט ולכן כדאי להשקיע זמן ולתרגל את מיומנות ניסוח הכותרות. כותרת טובה תמשוך את תשומת הלב של הלקוחות ותגרום להם להמשיך לקרוא את מה שיש לך להגיד. אני מבטיחה פוסט ייעודי בנושא בהמשך.
9. עיצוב וסגנון– כמו שלתוכן שלך צריך להיות אופי כך גם לעיצוב והסגנון של הבלוג. את לא חייבת לשכור את שירותיו של מעצב גרפי כדי להיות בעלים של בלוג נעים ומסוגנן. קודם כל יש הרבה מאוד טמפלטים חינמיים ונעימים לעין שיכולים להתאים לאופי הבלוג. באופן כללי יש גם הרבה טמפלטים בתשלום סביר שאפשר לרכוש ולעשות בהם שימוש.
שימי לב: היזהרי מטמפלטים חינמיים והשתמשי רק באלה המגיעים באופן רשמי עם ערכת הניהול שבחרת. אין ארוחות חינם והרבה מאוד טמפלטים חינמיים שרצים ברשת מכילים קודים זדוניים שעשויים לפגוע בבלוג שלך.
לא משנה איזו ערכת עיצוב תבחרי, דאגי שהבלוג יכיל: אפשרות לקבלת עדכונים למייל, דרך ברורה ליצור איתך קשר, תיבת חיפוש, ארכיון של פוסטים אחרונים, אייקונים של מדיות חברתיות על מנת לשתף תכנים מהבלוג, לינקים למקומות אחרים בהם ניתן למצוא אותך (דפי פייסבוק, חשבון פינטרסט ועוד).
10. קראי לפעולה– זה שהתכנים שלך מופיעים בבלוג, זה לא מספיק. השתדלי לקרוא לקוראים לעשות פעילות אקטיבית בכל פוסט ופוסט: הורידו קובץ, לחצו לייק, שתפו, הגיבו ועוד.
11. תגובות בערבון מוגבל– אפשרי מקום בו יוכלו הקוראים להשאיר תגובות, אבל שקלי מנגנון אישור תגובות. לספאמרים יש נטייה להשתלט על התגובות בפוסט שלך ולהספים אותן לעייפה במלל שיווקי (לא איכותי, מיותר לציין) וקישורים שונים. ההשתלטות העוינת הזו, סביר להניח, תמנע מקוראים אמיתיים להגיב לפוסטים שלך. ישנם תוספים שונים שיקלו על ניהול התגובות, מה שלא תעשי- אל תתני לקוראים לחכות זמן רב מדי עד להופעת התגובה שלהם.
12. קטגוריות ותיוגים– שייכי כל פוסט לקטגורייה ותייגי מילות מפתח. ראשית זה יעזור לחיפוש בתוך הבלוג ויותר מכך יסייע לבלוג לעלות בקלות במעלה המדרגות של תוצאות החיפוש בגוגל. אם התחלת לכתוב פוסט בקטגוריה שאינה קיימת- אל תחששי לפתוח אחת חדשה- זה אמור להיות פשוט.
אם הפוסט נראה לך קצת מבהיל ומאיים זה רק כי הוא מפורט מאוד. אם תקראי אותו בשנית תוכלי לראות שהרבה מהסעיפים הם מאוד אינטואיטיביים ויבואו לך בטבעיות עם פתיחת הבלוג. רוצה לפתוח בלוג אבל חוששת וצריכה הכוונה? צרי קשר ואני אשמח להיפגש איתך לעזור לך להתגבר על כל הפחדים והחששות- ומבטיחה לך שתצאי עם בלוג.
בהצלחה,
אנה
תודה רבה