לדעתי ההבנה שיצירת תוכן היא חלק בלתי נפרד משיווק העסק שלך, היא לפחות מחצית מהדרך אל ההצלחה שלו. אולם אחרי שמגיעה ההבנה הזו, מגיע גם רגע האמת, בו את מתיישבת מול המחשב שלך (אני למשל בכלל מתיישבת מול דף) ומתחילה לכתוב תוכן לרשת. אצל הרבה בעלות עסקים סביבי קיים פער בין הרצון שלהן לכתוב לבין הבטחון המלא לעשות זאת. הפער הזה משתק אותן, גורם להן לדחות את הכתיבה למחר (ומחרתיים, ואחרי מחרתיים) וככה מרחיק אותן ממה שבאמת יכול לעשות פלאים לשיווק העסק. 8 הטיפים שלפניך הם מוטיבטורים מאוד חזקים שיסייעו לך לגשר על הפער ולהתחיל לכתוב תוכן ממש עוד מעט:
- העסק שייך לאנשים אמיתיים– זוכרת שדיברתי על האתגר העצום שיש לחברות גדולות ביצירת תוכן? היתרון של עסק קטן הוא העובדה שהוא שייך לאנשים אמיתיים ומיועד לאנשים אמיתיים. כשאת כותבת ללקוחות שלך היי כנה, אמיתית ופתוחה. שפכי את הלב שלך והשאירי את האגו בצד.
- כתבי כמו שאת משוחחת– היי רגועה, כתבי בטבעיות, בשחרור ובישירות. כתבי את התכנים שלך כאילו את כותבת לחברה והימנעי מסיסמאות שיווקיות. אל תנסי להתחכם, השתמשי בשפה קלה ובמונחים מחיי היום יום. השתמשי בשפה נאותה אך אל תפחדי מתחביר לקוי. אם הטקסט לא מתיימר והוא בא מהלב אף אחד לא יתרגש אם תתחילי משפט ב-“ו…”.
- נימה אישית לא פוגמת באיכות המוצר– זה שאת כותבת בנימה אישית ומוסיפה תוכן כיפי לא אומר שהמוצר או השירות שלך אינו רציני ואיכותי. כתבי על תחומים שאת אוהבת ותמיד תזכרי שיותר חשוב לכתוב תוכן מעניין ובלתי נשכח מאשר תוכן יבש ומקצועי.
- עסק חסר נשמה, מצליח פחות– אנשים צמאים לאישיות שמאחורי העסק ולסיפורים שהעסק מספר. בעידן המדיה החברתית ישנה חשיבות רבה לאופן בו את משתמשת באישיות של העסק על מנת לבנות יחסים עם הלקוחות. כשהלקוח קונה את המוצר שלך, הוא ללא ספק רוצה לקנות גם חלק מהנשמה שלך.
- שימוש במונחים של קהל הלקוחות שלך– העדפי להימנע משימוש במונחים מקצועיים אם סביר להניח שמרבית קהל הלקוחות שלך לא בקיא בהם. בדקי באילו מונחים משתמשים הלקוחות: קראי כתבות ובלוגים בנושא, עקבי אחר התכתבויות בפורומים ולמדי את השפה של הלקוחות.
- הפסיקי להישמע כמו המתחרים שלך– עשית סקר שוק? בחנת מה יש למתחרים שלך להציע? מצוין. עכשיו עש בדיוק ההיפך. טוב, לא בדיוק ההיפך אבל זכרי שאת צריכה להדגיש את הייחוד שלך בתוכן שאת מעבירה. הקול שלך והסגנון שלך הוא הבסיס למערכת היחסים שאת רוצה לפתח עם הלקוח. הם אלו שישקפו את המוצר שלך, השירות שלך והתרבות של העסק שלך.
- השמיעי קול ייחודי– ספרי מאיפה את מגיעה, איך את רואה את העולם, מה ההשקפה שלך, מה הדעה שלך. עסקים רבים מפחדים להשמיע את קולם, אך כנות תמיד משרתת אותנו נאמנה. מצד אחד היא יוצרת הזדהות עם חלק מקהל הלקוחות מצד שני היא עשויה לעורר הדים.
- לא חייבים להמציא את הגלגל מחדש– אל תשברי את הראש במציאת חומרים חדשים, אם אין לך את המוזה לכך כעת. רכזי את כל החומרים שאי פעם כתבת או פרסמת על העסק: פוסטים, עמודי אינטרנט, סטאטוסים בפייסבוק, תמונות, ברושורים, פרסומות, כתבות בעיתון ועוד. יש נושאים שנשארים רלוונטים תמיד ואפשר לעשות להם עיבוד מחדש. זכרי: לא ממחזרים חומרים אלא משתמשים בהם כדי ליצור חומרים חדשים.
יצירה נעימה,
אנה
טיפים מעולים, כהרגלך 🙂