אני עובדת בעיקר עם עסקים של נשים. בתחילת הדרך בנטיית הלב הטבעית שלי פניתי בעיקר לנשים שעוסקות בתחומי העיצוב, היצירה והלייפסטייל, אבל איכשהו החיים הובילו אותי להוסיף למעגל גם נשים שעוסקות בטיפול בגוף ובנפש והתאהבתי בתחום. מצד אחד יש דימיון באפשרויות השיווק ויצירת התוכן בעסקים מתחום הלייפסטייל ועסקים מתחום הטיפול, מצד שני אתגרי שיווק של מטפלים הם מורכבים יותר ומעט יותר קשים לפיצוח.
אני, כידוע לך, מאמינה גדולה בתוכן שיש לו ערך מוסף ללקוח. אני מאמינה גדולה בהענקת תוכן נדיב, שהוא שונה מאוד מפרסומת או הכרזה על דיל משתלם. תוכן נדיב מגיע ב-2 גרסאות: תוכן נדיב מקצועי ותוכן נדיב אישי.
לרב בעלות העסקים הרבה יותר קל לשחרר לאוויר העולם דווקא תוכן מקצועי: מדריך, טיפ, דעה, סיפור מקרה ואילו בתחום האישי יש איזשהי תקיעות. "את מי זה מעניין? מי רוצה לשמוע על זה בכלל? זה מקצועי?" אלה שאלות שנשאלות כל הזמן. התשובה שלי לכל בעלות העסקים באשר הן היא "בטח שמעניין! אנשים מתים לדעת עוד ועוד פרטים אודות האדם ממנו הם קונים או ממנו הם מקבלים שירות."
אי אפשר להתכחש לעובדה שפייסבוק טרף את כל הקלפים. התרגלנו לראות כל הזמן את כולם, התרגלנו לכך שכולם הפכו להרבה יותר חשופים לסביבה. אני מודעת שלא לכולם זה מרגיש נח, אבל זו עובדה, אנשים התרגלו להיות חשופים יותר והתרגלו שהסובבים אותם הם הרבה יותר חשופים.
אני רוצה להכיר לעומק את מי שמעצבת לי את הבית, אני רוצה להכיר לעומק את זו שקניתי ממנה תכשיטים אז וודאי וודאי שאני ארצה להכיר לעומק את מי שעושה לי דיקור סיני או מי שהולכת לעשות טיפול רגשי לילד שלי.
למטפלים, בעיקר בתחום הנפש, יש תמיד התלבטות עד כמה להיחשף ברשת על מנת לא לפגוע ביחס מטפל-מטופל ולכן הענקת התוכן האישי הנדיב היא אתגר לא פשוט עבורם. קודם כל, חשוב מאוד להקשיב לתחושות הבטן שלנו ואם משהו מרגיש לנו חשוף מדי או לא נכון, אין שום הכרח לחשוף אותו. יחד עם זאת אני שמחה להציג כמה טיפים שעשויים לעזור לך להעניק תוכן אישי נדיב ללקוחות ועדין להשאיר מספיק מרווח נוחות עבורך:
1. תמונה עדכנית– תמונה הכרחית בעיני ליצירת קשר ואמון עוד בטרם הפניה למטפל. השתמשי בתמונה חמה, אוהדת, חייכי (אפילו רק עם העיניים).
2. ספרי על עצמך– אפשר בהחלט לספר על הרקע המקצועי, אפשר לספר על חיי המשפחה שלך (בטאקט ובטעם כמובן), על תחביבים שלך ותחומי עניין נוספים.
3. יום העבודה– תוכלי תמיד לחשוף תמונות של הקליניקה כדי שהמטופל יוכל לדמיין ביתר קלות את הסיטואציה מולכם או לספר על יום עבודה טיפוסי שלך.
4. תחושות שלך– תוכלי לספר מה הביא אותך למקצוע, אילו השגים היו לך בתחום במקצועי בטווח הארוך או הטווח הקצר. לחשיפת הישגים יש מטרה כפולה: גם הצצה לנעשה במהלך עבודך וגם מיצוב בתור מומחית בתחומיך.
למידע אישי יש יכולות לבסס אמון אצל המטופלים הפוטנציאליים שלך ולהוריד ביתר קלות התנגדויות וחששות מהטיפול. אנשים מחפשים מטפלים מקצועיים אך גם מכילים, תומכים וחמים. שימוש בתוכן אנושי וחם בהחלט עשוי לגרום למטופלים שלכם לפנות אליך.
הטיפים שנכתבו כאן הם חלק מתוכן שאני הולכת להעביר ב- 12/5/15 בסדנה מיוחדת למטפלים בשם: "טיפול בבידול".
מעבר להרצאה מרתקת שלי בתחום יצירת תוכן שיווקי והעצמת נוכחות של מטפלים ברשת, מיכל שרון מ"מישהו מטפל בך" תעביר הרצאה חשובה מאין כמותה בנושא בידול עסקי למטפלים.
הסדנה כולה תעסוק באתגרי שיווק של מטפלים, יצירת בידול לעסק והדגשת הבידול בתכנים ומסרים.
בסוף הסדנה תדעי איך להעצים את הנוכחות שלך ברשת ותוכלי למשוך אליך בקלות את סוג וכמות הלקוחות שאת רוצה לעצמך.
נשתמע בקרוב,
אנה