בפוסט הקודם אולי דיברתי בגנותו, אבל זה לא כי אני לא מאמינה ביכולות המופלאות שלו, אלא כי אני חושבת שצריך לדעת איך להתנהל איתן בחכמה. הפעם החלטתי לכתוב פוסט קונטרה- על למה את חייבת עמוד עסקי בפייסבוק?
אם התנסית בניהול עמוד עסקי בפייסבוק, את בטח יודעת שזו לא עבודה של מה בכך. צריך להשקיע, לחשוב, לסחוף אחריך את הקהל ולבסוף גם לתהות איך יכול להיות שפחות מ-10% מהמעריצים שלך ראו בכלל את הסטאטוס, שלא לדבר על כמות המגיבים. פייסבוק בדרכו מסביר לך שאין ארוחות חינם ואם את לא רוצה לשלם על חשיפה תצטרכי להסתפק במועט.
אז קודם כל אל ייאוש, גם בגזרה ה"חינמית" יש מה לעשות (על האפשרויות הממומנות אשמח להרחיב בהמשך). תכנים מבריקים, אבל ממש מבריקים, מביאים לייקים, תגובות ושיתופים. פשוט צריך לדעת איך לעשות זאת נכון (ארבעה פוסטים שיכולים לעזור: 1 || 2 || 3 || 4)
אבל נניח שלרגע, רק לרגע, התייאשת והחלטת שהעמוד העסקי גוזל יותר מדי זמן, לא מביא אליך מספיק לקוחות, מטריד את מנוחתך יומם וליל או השד יודע מה- אל תזניחי אותו לגמרי! שמרי על כמה עקרונות בסיסיים אבל מאוד חשובים שאתאר ממש עוד מעט.
זה הזמן להכניס לתמונה גם את מי שמעולם לא פתחה עמוד עסקי כי לא התחברה לעניין או לחלופין מי שמנהלת את העמוד העסקי שלה מהפרופיל האישי.
אתחיל דווקא מעצמאיות מהסוג השני- אלה שמנהלות את העמוד העסקי מהפרופיל האישי. נכון, זה נפלא, אין בעיות עם חשיפה (אך גם אין באמת דרך לעקוב אחרי כמות העוקבים בפועל). בפוטנציאל את מגיעה לכלל החברים שלך ולפעמים אפילו לחברים של חברים שלך, את יכולה להשתתף בדיונים בקבוצות תחת שם המותג/המקצוע שלך (רותי שמש מעצבת פנים) אבל, וזה אבל גדול, את עוברת על חוקי הפייסבוק. כן, לפי חוקי הפייסבוק אסור לנהל עמודים עסקיים דרך הפרופיל האישי ואסור לכלול את שם המותג או העיסוק שלך בשם הפרטי. גם אם זה עבד לך מצוין עד עכשיו, דעי לך שפייסבוק שמו לעצמם כמטרה לשנת 2015 למחוק את כל הפרופילים האישיים המנוהלים כעמודים עסקיים. אבל אנחנו פה והם שם מעבר לים, מה אכפת להם מכמה עסקים בישראל? אז זהו, שאני עדה חיה ל-3 5עמודים אישיים (בישראל) שנחסמו כליל ממש לא מזמן כי תפקדו כעמוד עסקי. עכשיו הם נאלצים להתחיל מאפס, אפס חברים, אפס עוקבים, אפס תמונות ו-אפס תכנים. אסון!
לאלה מכן שמעולם לא פתחו דף עסקי וגם לא מתנהלות כדף עסקי בפרופיל האישי, אני מבקשת בכל לשון של בקשה לפתוח אחד. אנחנו מבלות כל כך הרבה זמן בפייסבוק: כותבות סטאטוסים, משתתפות בדיונים בקבוצות, מסמנות לייקים לעמודים שאהבנו, מתייעצות, מייעצות וזה בלי שום קשר בכלל לעסק שלנו. הברקת עם איזה מתכון ב"אמהות מבשלות יחד"? סביר להניח שלפחות 10 אמהות ירצו להציץ בפרופיל של הבשלנית המעולה הזו. לא חבל שהן לא תזכנה להבין שהבשלנית הזו היא גם יועצת שינה והיא יכולה לעזור להן?
עוד מספר סיבות חשובות למה כן כדאי לפתוח עמוד פייסבוק עסקי:
– את העמוד העסקי שלך ניתן למצוא בגוגל, וזה מצוין בעיקר למי שאין לה אתר אינטרנט (שגם על כזה אני מאוד ממליצה וההסבר המלא בפוסט הזה).
– העמוד העסקי שלך לא מוגבל בכמות העוקבים (לעומת הפרופיל האישי המוגבל ל-5000 חברים).
– את יכולה לנטר ולבחון את הפעילות שלך ואת התגובות של העוקבים (לייקים לא תמיד מנבאים נכונה את ההתעניינות של האנשים בתכנים שלך).
– את יכולה להשתמש באפשרויות של פרסום ממומן ולהגדיל את החשיפה שלך משמעותית.
פשוט פתחי עמוד עסקי! את לא חייבת לנהל אותו אם את לא רוצה (אם כי זה מאוד חבל), אבל דאגי שיכיל את שם העסק שלך או השם המקצועי (רונית יועצת שינה), שיכיל תיאור מקיף באודות ופרטים ברורים ליצירת קשר.
ועכשיו אני מגיעה לעקרונות הבסיסים שכדאי לשמור בדף העסקי:
קשרי את הדף העסקי לעמוד האישי– יוצא לי לראות הרבה פעמים שעצמאיות בוחרות לרשום פשוט self-employed תחת תיאור העיסוק שלהן בפייסבוק וכמו שהסברתי למעלה- זה פשוט חבל!
כנסי לאודות שלך בפרופיל האישי וקשרי אל מקום העבודה שלך את העמוד העסקי. לא בטוחה איך עושים זאת? אז ככה:
לחצי @ ואז ברצף את שם הדף העסקי. כלומר @הדףהעסקישלי.
אל תשכחי להגדיר את השורה הזו כציבורית, גם אם הפרופיל שלך עצמו פתוח לחברים בלבד, כדי שגם כל מי שאינו חבר שלך יוכל להכיר את העסק שלך.
מפוקסל זה השטן– אין יותר רע מתמונת פרופיל או קאבר עסקית מפוקסלת. בחרי תמונות איכותיות שיתאימו בגודל שלהן לפרופיל ולקאבר. לפרופיל תתאים כל תמונה מרובעת (אורך=רוחב) בגודל של לפחות 180X180 פיקסלים, לקאבר תתאים תמונה בגודל: 851X 315 פיקסלים. מה שלא יהיה, אל תבחרי תמונות באיכות גרועה, זה עושה רושם רע. רע מאוד.
השקיעי באודות– השקיעי גם באודות בפייסבוק. בתיאור הקצר של העסק, כתבי משהו קצר וקולע שמסביר אודות בעסק שלך בכמה מילים. אל תעתיקי את התיאור גם לאודות! אם את קצרה בזמן, העתיקי את האודות מהאתר שלך. אני ממליצה בחום לרשום אודות אישי בגוף ראשון שיספר עליך ועל העסק שלך ויצליח ליצור קליק בינך לבין הלקוח הפוטנציאלי. בנוסף, הקפידי לרשום את פרטי יצירת הקשר המלאים והמדויקים ואם לעסק שלך יש שעות פתיחה מסוימות אל תשכחי לפרט אותן.
הוסיפי תמונות– בייחוד אם את עוסקת במקצוע ויזואלי, העלי לעמוד שלך תמונות של כל העבודות הקודמות שלך. הפכי את העמוד העסקי לגלריה מרשימה שבה אנשים יוכלו ללמוד ולהכיר את העבודה שלך.
השקיעי בהעלאת תכנים– אפשרות תזמון הפרסומים שלך בפייסבוק מאפשרת לך גמישות רבה מאוד. כל מה שתצטרכי הוא כמה שעות בשבוע (או אפילו בחודש) כדי ליצור סדרת תכנים שיוכלו לעלות באופן אוטומטי לעמוד שלך. הלקוחות שלך רוצים לרכוש או לקבל שירותים מעסק פורח ומצליח. תמיד חשבי על כך שמסעדה מלאה משדרת תחושה הרבה יותר טובה ממסעדה ריקה ונטושה. ממש כך גם העמוד העסקי שלך. אם לא העלית תכנים כבר חצי שנה, הלקוח עלול לחשוב שאין לך חלילה עבודה. לעומת זאת אם דרך העמוד את משדרת עשייה, זה ממגנט אליך אנשים.
ואם כבר פייסבוק- האם את עוקבת אחרי הפייסבוק של הברקונט? אם לא, תוכלי לעשות זאת ממש כאן ולהתעדכן בתכנים מקצועיים שאני כותבת, טיפים והגיגים בעולם הדיגיטל.
לכי להבריק,
אנה