אני בטוחה לחלקכן יש כבר חנות אינטרנטית ואם עדין אין סביר להניח שאתן מתכננות יום אחד לפתוח אחת כזו. גם אם זו לא התוכנית, אני ממליצה בחום להמשיך ולקרוא את הפוסט כי הוא כולל עקרונות חשובים לכתיבת תוכן לחנות אינטרנטית אבל גם תוכן שיווקי באשר הוא.
מצד אחד חנות אינטרנטית היא כלי מושלם לעסקים, בייחוד כאלה שלא מחזיקים חנות פיזית. החנות שלך, עם כל הסחורה, פשוט מגיעה לכל מקום בארץ ואפילו בעולם, את לא תלויה במבקרים שיגיעו אליך פיזית אלא יכולה להגיע בשניות ישירות אליהם.
מצד שני, לגרום לאנשים לרכוש את המוצרים שלך מבלי שהם נגעו בהם והרגישו אותם ממש, מבלי שהם דיברו עם מוכר בשר ודם, מבלי שהם שאלו שאלות וקיבלו תשובות מספקות- זו משימה לא פשוטה!
אני עוזבת לרגע את הפרק החשוב בו אני מלמדת איך משווקים ומביאים אנשים לבקר בחנות האינטרנטית שלך שזו מלאכה מאתגרת בפני עצמה ועוברת ישירות לפרק שהוא חשוב אף יותר: איך גורמים לאנשים לקנות מהחנות האינטרנטית שלך? ובכן, אתן מנחשות נכון- גם כאן כתיבת תוכן לחנות אינטרנטית הוא קריטי, מאוד.
כותרת מוצר
תני למוצרים שלך שמות "סקסיים". לפני כמה חודשים נתקלתי באתר שבחר לכנות את המוצרים שלו בשמות כמו: "שמלת נשברה לי הציפורן" והזדעזעתי קלות. אחרי שעכלתי את בחירת השמות הייחודיים, התחלתי לחייך. עובדתית אני עדין זוכרת את שם המותג שבחר בשמות המיוחדים-מזעזעים האלה וסביר להניח שאני זוכרת הרבה פחות מותגים שנתנו לבגדים שלהם שמות כמו "שמלת כותנה בצבע שחור".
שם מושלם למוצר הוא שם שמצליח לתאר אותו במדויק ויחד עם זאת לתת לו אופי וקריצה. למשל: "צעיף צמר חורפי בולי איש השלג".
תיאור מוצר
הכל מתחיל ונגמר (כמעט) בתיאור מוצר- אל תכתבו תיאור לקוני ומשעמם- ספרו סיפור. אני תמיד מעדיפה להשתמש בפעלים פעילים בגוף ראשון ולא סבילים.
כלומר במקום: "השמלה עשויה מבד משי עדין", לכתוב: "תפרנו את השמלה מבד משי עדין".
יש לזה רוח אחרת, יש לזה וייב אחר. מישהו הכין את השמלה, מישהו עומד מאחוריה. השמלה לא תפרה את עצמה- תני לנו הרגשה שיש פה נשמה. יחד עם זאת אל תשמיטי פרטים חשובים: ממה עשויים המוצרים, מהיכן הם מגיעים, באילו מידות וצבעים הם קיימים וכו'. ככל שתתני יותר פרטים לגבי המוצר שלך כך תסירי יותר ספקות וחומות הגנה של הלקוחות.
תיאור החנות- אודות
הרבה בעלות עסקים אוהבות לכתוב על המותג שלהן בגוף שלישי: "המותג נורמה ג'ין קיים כבר 6 שנים". זה אולי נחמד לחשוב שאת מותג על כמו קוקה קולה, אבל הלקוחות שלך ישמחו הרבה יותר אם הם ידעו שיש מישהו אנושי שעומד מאחורי העסק. "המותג שלנו נורמה ג'ין קיים כבר 6 שנים" נשמע הרבה יותר אישי. אם לא הצלחתי לשכנע אותך את מוזמנת לקרוא את הפוסט הזה.
עמוד שאלות ותשובות
באחד הפוסטים הקודמים שלי דיברתי על חשיבותו של עמוד השאלות והתשובות באתר שלך. אני לא אחזור על הנאמר (אני ממליצה לך ללחוץ על הקישור ולהתעמק) רק אומר שמבחינתך עמוד השאלות והתשובות מחליף את המוכר הפיזי בחנות. מי שמגיע לעמוד השאלות והתשובות כנראה שוקל קנייה והמידע שהוא צריך לקבל בעמוד הזה צריך לתת לו את כל הסיבות לרכוש מהחנות. דאגי למידע מקיף, ברור והסירי את כל החסמים והספקות שעלולים לצוץ לקונה במהלך הדרך.
מדיניות החלפות והחזרות
לרכוש מחנות אינטרנטית לא תמיד מרגיש לאנשים טבעי ונח, התפקיד שלך הוא לגרום להם לסמוך עליך ולדעת שהעובדה שהם לא קונים מחנות פיזית לא תפגום בחווית הקניות והשירות שהם מקבלים. עמוד המדיניות אמור להיות גם הוא ברור מאוד ומוגדר היטב. אני ממליצה לחשוב על כל הסיטואציות האפשרויות ולהציג להן פתרון (ידידותי למשתמש): תוך כמה זמן יוצא המשלוח, באילו דרכים, מה קורה כשרוצים להחליף מוצר ומה קורה כשהמוצר חלילה מגיע פגום.
מקווה מאוד שהצלחתי להאיר את עיניך לגבי כתיבת תוכן לחנות אינטרנטית בהווה או בעתיד. את מוזמנת לשאול ולהתייעץ איתי ממש כאן למטה בתגובות לפוסט- אשמח לענות!
נתראה בקרוב,
אנה בן שבת
כתוב מעולה, כרגיל 🙂
תודה על הטיפים
תודה יקירה, בשמחה גדולה!
🙂